افسردگی همیشه غم نیست

افسردگی همیشه غم نیست

افسردگی چیست؟

 · 5 مدت زمان مطالعه به دقیقه

نکته مهم قبل از خواندن مقاله‌های حوزه روان‌شناختی!

در مقاله‌های تخصصی روان‌شناسی سعی می‌شود به صورت بسیار کلی درباره موضوعات خاص و یا اختلالات توضیح داده شود. پس لطفن بعد از مطالعه از هرگونه برچسب زدن به خود و یا دیگران خودداری کنید.



اجازه دهید برای تشخیص و درمان یک روان‌شناس و درمان‌گر به شما کمک کند.



افسردگی چیست؟

افسردگی یکی از رایج‌ترین اختلال‌های روان‌شناختی است که اتفاقن هم بسیاری از افراد در جوامع امروزی، بزرک و پیشرفته با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افسردگی ممکن است به سراغ کودک یا نوجوانی که مشکلات تحصیلی و خانوادگی دارند برود و همچنین به سراغ بزرگسالان، هنرمندان مشهور، ورزشکاران، مدیران و سالمندان!



افسردگی فقط غمگین بودن است؟

همه ما گاهی اوقات احساس غم و ناامیدی می‌کنیم اما افسردگی چیزی بیش از یک احساس کوتاه و گذار است. افسردگی با احساس ناامیدی و غمگینی بی‌وقفه شناخته می‌شود و فرد مبتلا نمی‌تواند به تنهایی از آن رهایی پیدا کند. اما این تمام ماجرا نیست زیرا این به اشتباه در بین مردم جا افتاده است که فقط غم زیاد باعث افسردگی است! گاهی اوقات خشم زیاد دلیل افسردگی است. خشمی که راه درستی برای ابراز آن نبوده و در نتیجه فرد خشن را به درون خودش برمی‌گرداند و این خشم‌های تلنبار شده‌ی ابراز نشده فرد را به سمت افسردگی و بی‌حوصلگی و انزوا می‌کشاند.



افسردگی حتمن نیاز به درمان شدن دارد و خوب است که بدانید افسردگی قابل درمان است.



علی رغم اینکه افسردگی در تمامی کشورهای جهان شناخته شده است و درمان های موثری برای این اختلال وجود دارد، اما با این وجود بسیاری از افراد برای کمک گرفتن و درمان افسردگی خود اقدامی نمی کنند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد به دنبال درمان افسردگی نیستند. اگر چه جوامع از نظر تغییر در درک عمومی در خصوص افسردگی راهی طولانی را طی کرده است، اما هنوز هم یک ننگ در رابطه با این اختلال وجود دارد. طبق گفته اتحاد ملی بیماری های روانی آمریکا (NAMI) بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی همچنان مورد تبعیض قرار می گیرند. دلیل دیگر عدم مراجعه افراد برای درمان افسردگی این است که قادر به تشخیص علائم نیستند. باید گفت، غم و اندوه تنها نشانه های افسردگی نیستند و برخی از علائم اختلال افسردگی کاملا غافلگیر کننده و ظریف هستند.




افسردگی

علایم افسردگی

علایم افسردگی در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی علایم زیر از علایم متدوال‌تر افسردگی است:



بی‌حوصلگی شدید

احساس غم

بی‌انرژی بودن در طول روز و شب

کاهش و یا افزایش اشتها

بی‌خوابی و یا پر خوابی

تمایل به انزوا

تمایل به گریه

افکار خودکشی

افسردگی چگونه درمان می‌شود؟

بین ۸۰ تا ۹۰ درصد افرادی که دچار افسردگی می‌شوند قابل درمان هستند. فقط در قدم اول نیاز است که درمان را بپذیرند و برای بهبود وضعیت‌شان تلاش کنند و کمک حرفه‌ای از یک روان‌درمان‌گر بگیرند.

قبل از انجام شروع هرگونه درمانی، نیاز است که مصاحبه و معاینه بدنی انجام شود. ممکن است حتی نیاز به آزمایش خون باشد، تا اطمینان حاصل شود که آیا افسردگی ناشی از بیماری‌هایی مانند تیروئید بوده و یا علت دیگری دارد؟

از روش‌های مختلفی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی مهم‌ترین این روش‌ها خواهیم پرداخت.

داروهای ضد افسردگی

ممکن است افراد به دلیل داروهای شیمیایی که استفاده می‌کنند، دچار افسردگی شده باشند. داروهای ضد افسردگی در درمان افسردگی آن‌ها بسیار موثر خواهد بود.

افراد با استفاده از داروهای ضد افسردگی بهبود می‌یابند. اما برای بهبودی کامل و تکمیل کردن دوره درمان، نیاز است تا فرد بیمار زیر نظر یک متخصص روانپزشک باشد.

درمان سریع افسردگی

یک سوم بیمارانی که دارای اختلال افسردگی شدید هستند، نسبت به داروهای افسردگی مقاومت دارند. برای درمان سریع افسردگی این افراد، نیاز است تا بستری شده و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گیرند.



روان‌پریشی






گاهی اوقات افرادی که دارای اختلال افسردگی هستند، ارتباط خود را با دنیای واقعی قطع کرده و دچار روان‌پریشی می‌شوند. یعنی آنها دچار توهم شده و مسائلی را دیده و یا می‌شنوند که واقعیت ندارد.



آمارها نشان داده است، که زنان بیشتر از مردان دچار افسردگی می‌شوند. طبق مطالعاتی که انجام شده یک سوم زنان، یک دوره افسردگی را در طول زندگی خود تجربه خواهند کرد.



افسردگی در زنان



همانطور که گفته شد زنان بیشتر از مردان افسردگی را تجربه می‌کنند، که دلیل اصلی آن عواملی مانند جنسیتی، اجتماعی،بیولوژیکی و هورمونی است. در ادامه به بررسی بیشتر افسردگی در زنان خواهیم پرداخت.



افسردگی قبل از قاعدگی



نوسانات هورمونی که در طول چرخه قاعدگی در زنان ایجاد می‌شود دارای علائمی مانند نفخ، تحریک پذیری، خستگی و واکنش‌های احساسی است، که حدود ۱۰ تا ۱۴ روز قبل از قاعدگی شروع شده و چند روز بعد از آن بهبود میابد.



افسردگی در دوران بارداری و ناباروری



زنان به دلیل تغییرات هورمونی که در دوران باروری و یا حتی سقط جنین تجربه می‌کنند، ممکن است تا دچار افسردگی شوند. اگر این دوران به صورت ناخواسته در زنان اتفاق بیافتد، می‌تواند در ایجاد افسردگی موثر باشد.با توجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری می‌توانید با مراجعه به وب ‌سایت و یا اپلیکیشن پذیرش۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین؛ از مشاوره تلفنی و متنی با مجرب‌ترین پزشکان دکتر آنلاین روانشناسی تلفنی و متنی مشاوره بگیرید



افسردگی بعد از زایمان



برخی از زنان افسردگی بعد از زایمان را تجربه می‌کنند که این افسردگی یک واکنش طبیعی بوده و بعد از چند هفته فروکش می‌کند.



افسردگی در دوران یائسگی و یائسگی کامل



در این دوران نیز به دلیل تغییرات هورمونی که ایجاد می‌شود، خطر ابتلا به افسردگی را در زنان بیشتر می‌کند.



افسردگی در مردان



بیشتر مردان احساسات خود را مخفی می‌کنند، به همین منظور امکان تشخیص افسردگی در آنها نسبت به زنان سخت‌تر خواهد بود.



افسردگی در مردان همانند زنان نیز دارای علائمی است، که در ادامه به بررسی مهمترین آن خواهیم پرداخت.



دردهای جسمانی



گاهی افسردگی در مردان منجر به دردهای جسمانی مانند: کمردرد، سردرد، اختلالات در خواب، اختلالات در عملکرد جنسی و یا حتی اختلالات در گوارش می‌شود.





پرخاشگری و عصبانیت



عصبانیت و یا از دست دادن شوخ طبیعی در مردان، نشان دهنده افسردگی در آنها خواهد بود.



رفتارهای فرارآمیز و یا پرخطر



رفتارهایی مانند رانندگی پرخطر، ورزش‌های خطرناک، رابطه جنسی ناامن و حتی استفاده از مواد مخدر، می‌تواند نشان دهنده افسردگی در آنها باشد.



افراد سالمند نیز می‌توانند در معرض اختلالات افسردگی باشند، آنها به خاطر شرایط سنی که دارند، ممکن است از این اختلال رنج ببرند. اما از کجا می‌توانیم متوجه شویم که یک فرد سالمند دارای افسردگی است؟



افسردگی در سالمندان



تشخیص افسردگی در سالمندان ممکن است دشوار باشد. زیرا علائمی که در افراد سالمند نشان دهنده افسردگی بوده نسبت به علائمی که در جوانان بروز می‌کند، متفاوت است.






علائمی مانند احساس خستگی، مشکلات خوابیدن و یا حتی گاهی بیماری آلزایمر نشان دهنده افسردگی در سالمندان است. افسردگی در فرد مسن، ممکن است حتی به صورت بیماری‌های فیزیکی نیز باشد، بیماری‌هایی مانند سرطان، سکته مغزی و حتی بیماری‌های قلبی. افراد مسن ممکن است به خاطر داروهایی که استفاده می‌کنند و به خاطر عوارض جانبی آن داروها نیز دچار افسردگی شوند.





افسردگی فصلی





افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD)Seasonal affective disorder یک اصطلاح قدیمی‌تر برای اختلال افسردگی اساسی (MDD) است که با تغییر فصول خود را نشان می‌دهد. هر سال تقریباً در یک زمان مشخص شروع می‌شود و پایان می‌یابد.



نظری ثبت نشده است.

یک نظر اضافه کنید
Ctrl+Enter برای افزودن نظر

  • test main

    (1)
    • test child

      (1)
  • دسته بندی ها

    (6)
    • اضطراب

      (1)
    • روان درمانی

      (1)
    • انتشارات

    • افسردگی

      (3)
    • رابطه جنسی

      (1)
    • زندگی مشترک