سایکوپاتی را بشناسید! ضد اجتماعی و سایکوپاتی چیست
آیا شما هم به محض شنیدن اسم فرد سایکوپات و فرد ضد اجتماع یاد قاتلان زنجیرهای و سارقان زندانی میافتید؟
سایکوپاتی چیست؟
آیا شما هم به محض شنیدن اسم فرد سایکوپات و فرد ضد اجتماع یاد قاتلان زنجیرهای و سارقان زندانی میافتید؟ درست است که قاتلان و سارقان ممکن است سایکوپات باشند اما بسیاری از سایکوپاتها اتفاقن ظاهری بسیار آرام و مظلوم دارند و در نگاه اول انسان خوبی به نظر میرسند.
ویژگی اصلی افراد سایکوپات
در اطراف شما انسانهایی هستند که فقط به ظاهر انساناند اما در واقع انسان نیستند و شاخص مهم انسانیت یعنی احساس گناه و احساس همدلی با دیگران را ندارند. پژوهشهایی که در حوزه سایکوپاتی انجام شده است نشان میدهد که این افراد نوروسایکوبیولوژیشان با دیگر انسانها کاملن متفاوت است یعنی ساختار کورتکس مغز آنها نسبت به انسانهای عادی تفاوت جدی دارد یعنی سایکوپاتها نمیتوانند از پیامد آسیبهایی که به دیگران میزنند شرمنده باشند و خجالت بکشند و عذرخواهی کنند و جبران کنند چون اساسن برایشان اصلن اهمیتی ندارد.
آنها انسان نماهایی هستند که در شکار انسانهای دیگر قرار میگیرند و دائم به دنبال شکار هستند. آنها برای حیات و زندگی خودشان به انسانهای دیگر نیاز دارند. به همین خاطر کمین میکنند، انتخاب میکنند و در یک فرصت مناسب شکار میکنند تا به شما آسیب جدی برسانند. از شما سو استفاده میکنند. مهمترین ابزار کارشان فریب کاری است. به سادگی دروغ میگویند و دروغ میگویند و دروغ میگویند. آنها چنان دروغ میگویند که انسان ذرهای به آن دروغها شک نمیکند.
مراقب این انسانها باید بود. اینها انسان نماهای بسیار خطرناکی هستند و حتی وجودشان برای کل جامعه نیز بسیار خطرناک است. طبق آمارها درصدی از هر جامعه را سایکوپاتها تشکیل میدهند و به همین کارهای شکار کردن، فریب دادن، سواستفاده کردن و بعد رها کردن طعمهشان و رفتن سراغ طعمه بعدی مشغولاند. اینها تلاش میکنند تا از منابع دیگران حداکثر استفاده را بکنند.
بر خلاف اینکه به نظر میرسد سایکوپاتها انسانهای وحشی و خشن و جنایتکار و قاتل هستند، لزومن این گونه نیست. جنایتکاران و قاتلین و حشی هم میتوانند سایکوپات باشند اما غالب سایکوپاتها ظاهری مظلوم و معصوم دارند و تا زمانی که شما برای خودتان دستشان را رو نکنید نمیتوانید متوجه شوید که اینها میتوانند چنین ویژگیهایی داشته باشند.
سایکوپاتی چیست
ویژگی اصلی افراد سایکوپات
از کجا بفهمم اسیر یک سایکوپاتم یا نه؟
اگر شما در زندگیتان از نقطهای به بعد احساس شدید افسردگی دارید و از یک جایی به بعد نظام زندگیتان متلاشی شده و قادر به تصمیم گیری و برنامه ریزی نیستید یعنی قبلا این تواناییها را داشتید و از یک نقطهای به بعد دیگر اینها را ندارید، اگر عزت نفس و اعتماد به نفستان خدشهدار شده و یا اگر به مواد مخدر اعتیاد پیدا کردید و یا افکار خودکشی دارید، باید این نشانهها را جدی بگیرید.
این نشانهها لزومن به این معنا نیستند که حتمن نیازمند این هستید که در زندگیتان کاوش کنید که اسیر سایکوپات شدهاید یا نه! چون اینها میتواند نشان از اختلالات خلقی یا شخصیتی و غیره باشند که حاصل عوامل دیگری هم هستند، اما اگر این نشانهها را دارید و همچنان درمان میشوید اما این نشانهها به قوت خویش در شما باقی مانده، لازم است به زندگی و روابط خود دقیقتر بیاندیشید که در اطراف شما سایکوپات وجود دارند یا خیر!
در راستای اهمیت مبحث سایکوپاتی و افراد ضد اجتماعی، درس گفتار جامع و کامل آشنایی یا سایکوپاتی دکتر داود معنویپور از طریق لینک زیر قابل تهیه میباشد:
خرید ۱۰ درسگفتار جامع آشنایی با سایکوپاتی
تعریف و تعبیری که از سایکوپاتی وجود دارد به تدریج در مطالعات روانشناختی کاملتر و جامعتر شد که امروزه با عنوان اختلال شخصیت ضد اجتماعی یا ASPD روانشناسان و روانپزشکان آن را میشناسند.
در DSM، به جای استفاده از سایکوپات، از اصطلاح اختلال شخصیت ضد اجتماعی استفاده شده که اگر چه شباهتهای قابل توجهی با سایکوپات دارند، اما آنها را نمیتوان کاملن به جای یکدیگر به کار برد.
آیا سایکوپات همان اختلال شخصیت ضد اجتماعی است؟
معمولن اصطلاح سایکوپات بیشتر در متون مدیریتی به چشمتان میخورد و در متون روانشناسی، بیشتر اصطلاح اختلال شخصیت ضد اجتماعی را میبینید.
اصطلاح اول را رابرت هیر (Robert Hare) از بزرگان این حوزه تعریف کرده و اصطلاح دوم، در DSM تعریف شده است. تعریف DSM و تعریف رابرت هیر شباهتهای زیادی دارند و به همین علت، برخی منابع این دو اصطلاح را به صورت مترادف بهکار میبرند. اما تفاوتهای ظریفی هم وجود دارد.
کارمندان سایکوپات در محیط کار
بیشتر کارمندان و کارگران شهروندانی صادق، وفادار و قانونمند هستند که به دنبال امرار معاش، کمک به جامعه و تشکیل خانواده در جهانی عادلانهاند. با این حال، بعضی از آنها خودخواهترند و فقط به فکر خودشان هستند و انصاف و برابری را در نظر نمیگیرند. برخی از کسانی که دچار لغزش میشوند ممکن است در مواجهه با وسوسهی بیش از حد و دسترسی آسان به قدرت، حس اخلاقی ضعیفی در تشخیص کار «درست» داشته باشند.
گروه دیگری هم وجود دارند، کسانی که رفتارها و نگرشهایشان بهطور بالقوه برای سازمانها و کارمندانشان بسیار مخربتر از گروههایی است که ذکر شد و انگیزهی آنها طمع یا خودخواهیهای بزرگ است. این گروه که موضوع این کتاباند یک اختلال شخصیتی را نشان میدهند که ریشه در دروغگویی، دستکاری، فریب، خودمحوری، سنگدلی و دیگر ویژگیهای بالقوه مخرب دارد. انواع متعددی از اختلالهای شخصیت در حوزهی روانشناسی مشخص شدهاند. چیزی که سایکوپاتی را منحصربهفرد میکند این است که ویژگیهای تعیینکنندهی آن اغلب منجر به رفتارهایی میشود که با هنجارها و قوانین پذیرفتهشدهی عمومی جامعه در تضاد است. برخی از سایکوپاتها به دلیل ارتکاب جرایمی علیه افراد و اموالشان در زندان هستند. برخی دیگر به دلیل ارتکاب جرایم اقتصادی یا یقهسفید، مانند کلاهبرداری، اختلاس، یا دستکاری سهام در زندان هستند. این جرایم را کارمندانی که در سازمانها مشغول به کار هستند علیه همان سازمانها و مؤسسات انجام میدهند. و بر همهی نهادها واجب است که جزئیات رفتاری این تیپ شخصیتی را بشناسند.
نظری ثبت نشده است. برای شروع یک بحث جدید وارد شوید بحث جدیدی را شروع کنید